L'illa de la discòrdia fins la casa del Baró de Quadres

dissabte, 7 de juny del 2008

Les tres cases es diuen Illa de la Discòrdia perquè acull tres edificacions dels millors arquitectes de la Barcelona Modernista: Josep Puig i Cadafalch, Lluís Domènech i Montaner i Antoni Gaudí




Casa Batlló, Passeig de Gràcia nº43.
Contruïda entre l'any 1904 i 1906
Arquitecte: Antoni Gaudí






Casa Lleó i Morera, Passeig de Gràcia nº35.
Contruïda l'any 1906
Arquitecete:Lluís Domènech i Montaner




Casa Ametller, Passeig de Gràcia nº41.
Construïda entre l'any 1898 i 1900
Arquitecte: Josep Puig i Cadafalch

Hi ha unes poques diferències a les façanes. Les que estan fetes per Gaudi, Puig i Cadafalch i Domènech i Montaner tenien una forma més ondulada, sobresorten una mica, tenen dibuixos a les façanes de flors i animals i unes escultures de escenes d'herois lluitan amb besties, en canvi a les normals les parets són rectes, no tenen dibuixos i tampoc tenen les escultures d'herois.
Al coronament de la façana de la casa Batlló hi ha un animal, un dragó.




matadors de dracs.




Aquí us deixu el dibuix que va fer l'Andrea d'un fanal modernista del Passeig de Gràcia.
Pel c/ Consell de Cent van arribar al c/ Pau Claris on van trobar el passatge Permanyer.
Aquest tipus de cases que hi ha són pareades, cadascuna individual. Pintades de colors clars i vius (blanc, taronja, beix..), tenen senefas i unes tres plantes cadauna. Totes tenen uns petits jardins amb molta vegetació: flors, palmeres algun arbre..










Desprès de fer fotos vam travessar-lo, sortin pel c/ Roger de Llúria. Arribant a una illa de cases, que en aquell moment estava tancat.
La contrucció que hi ha dins de la illa es diu "Manantial del agua de la Asociación de propietarios" i serveix per l'aprofitament de l'aigua desubsòl de la Torre de les Aigües.
Creïem que les condicions de vida són millor dins perque tens bastant llum i també aprofites més l'aigüa.
Seguidament vam pujar pel c/ Roger de Llúria fins arribar al c/ Aragó on vam veure l'església gòtica de la Concepció.
La seva situació primitiva era el monasteri femení de Santa María de Jonqueres traslladada pedra a pedra entre 1871 i 1888. La van traslladar perquè Isabel II va ser destronada i al no voler que la demolessin van aconseguir que l'Ajuntament cedis les pedres i es trasllades.


Vam pujar pel c/ València girant desprèscap al c/ Bruc fins que vam veure la placa que hi ha a la façana. En la placa hi ha escrit: Conservatori Superior Municipal de Música (1916). Arquitecte: Antoni de Falguera i Sivilla (1876-1945).

Desprès d'apuntar tot lo necesari, vam pujar el carrer fins a la Diagonal on vam veure l'edificació de La Casa De Les Punxes.

Arquitecte: Josep Piug i Cadafalch.
El nom popular es refereix a que l'edifici mostra una certa aparença medieval i també s'hi endevina una influencia nòrdica.



Vam seguir per la Diagonal fins arribar al c/ Pau Claris on vam entrar a la casa del Baró de Quadres. La seva funció actualment és Serveis de casa Àsia, es a dir, una relació d'Àsia amb Europa.
Finalment vam sorti pel c/ Rosselló des del cual vam tornar al passeig de Gràcia.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Raquel, hi ha algún tros que no s'entén.
Què vol dir quan poses [foto?]
Ja treballen les teves companyes de grup?
No hi ha res enviat ni per l'Eva, ni per la Irene.