De la Plaça Catalunya al Teatre Poliorama

divendres, 6 de juny del 2008

Les dos Rambles estan contruides sobre un riu o torrent. Hi ha cinc trossos de rambla que es diuen Rambla de Canaletes (instal·lada aquí des de temps molt antics), Rambla dels Estudi (anomenada així perquè en aquest tram hi havia l'Estudi General o Universita), Rambla de Sant Josep o de les flors ( únic lloc de la ciutat en què al segle XIX s'hi venien flors i que avui conserva encara aquesta activitat), Rambla de Caputxins (anomenada així per l'antic convent de frares caputxins) i Rambla Santa Monica (on s'aixeca la parròquia que li dóna nom i que va ser, temps enrere, convent dels Agustins Descalços).





Rambla de Canaletes

Rambla dels Estudis
Rambla de les Flors
Rambla dels Caputxins
Rambla de Santa Mònica
Rambla de Mar






La Rambla fa 1.200 metres aproximadament de llargada.





Les figures que hi han per les rambles s'anomenen mims, es mouen sense parlar i representan un personatge.


El tram de la Plaça Catalunya rep el nom de Rambles de les Canaletes, te aquet nom perque hi ha una font, al davant de la font hi ha una dita que diu "Si beveu aigua de la font de canaletes sempre mes sereu uns enamorats de Barcelona i per lluny que us n'haveu tornareu sempre.





I a aquesta font els aficcionats del Barça celebra els seus triumfs.






Pasant per el carrer del pintor Fortuny arriben al museu MACBA i CCCB. Allà normalment s'exposa la memòria crítica de l’art de la segona meitat del segle XX.
El museu te unes finestres de colors llampants, davant hi ha un monument en forma de roca gegant.

Al carrer Carme hi ha una església que es diu Betlem que pertany al estil arquitectònic conteporani, el ordre religios que la va contruir va ser el franquisme i el interior de l'edifici va ser totalment destruit a la guerra civil (funadada al 1643)



Al nom del tram per on vam caminar s'anomena tram de la Virreina (Rambla Sant Josep)